przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Boczek zapiekany w keczupie i musztardzie!!!

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 kg świeżego boczku
- musztarda
- keczup
- sol, pieprz
- czosnek

Opis przygotowania:
W przygotowanym możliwie chudym boczku zrobić nożem nacięcia i włożyć w nie po ząbku czosnku. Posolić, popieprzyć, a następnie posmarować całość keczupem i musztardą.
Piec w piekarniku w temp.160-200 stopni przez ok. 1godz. w żaroodpornym naczyniu pod przykryciem.
Jeśli boczek jest z żeberkami, należy je po upieczeniu, póki gorący wyjąć.

ilość czosnku zależy od gustu ,ja daję dużo....
SMACZNEGO!

Urszula Mostowiec (Kasjaniuk)
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 7000 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin