przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Boczniak marynowany

Poziom: b. łatwy
Głosów: 3
Ocena: 5.00
Składniki:
Na 1 kg grzybów:
- 2 szklanki wody
- 1/2 szklanki 10% octu
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 10 ziaren pieprzu
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 3 liście laurowe, Grzyby umyć, obgotowywać 10 minut, odsączyć z wody

Opis przygotowania:
Przygotować zalewę wg podanej proporcji, zagotowac ją. Do zalewy włożyć wcześniej obgotowane grzyby. Zagotować je razem z zalewą gotować jeszcze 5 minut. Gorąca zalewą z grzybami napełniać słoiczki. Zamykać i pasteryzować ok 30 minut.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4996 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin