Boczniaki duszone po czesku | 
	 | 
		Poziom: łatwy Czas: 30 min. Głosów: 7 Ocena: 4.85  Składniki: 50 dkg boczniaka, 
3 łyżki tłuszczu, 
3 cebule, 
sól, 
pieprz, 
kminek mielony, 
0.5 szkl. bulionu lub wywaru z warzyw.
 
  | 
	Opis przygotowania: Kapelusze boczniaka pokroić na paseczki. Podobnie postąpić z cebulą i podsmażyć do szklitości na podgrzanym tłuszczu, następnie dodać do niej grzyby. Zalać bulionem lub wywarem i dusić na wolnym ogniu. Pod koniec duszenia doprawić solą, pieprzem i kminkiem. | 
	 | 
	| Region:  Kuchnia czeska | 
| Sposób przygotowania:  Duszone | 
	 | 
		| Przepis czytano już 11369 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |