|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Botwinka |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: 1 pęczek botwinki,
1 szkl. bulionu drobiowego,
duże opakowanie kefiru,
kilka rzodkiewek,
1 ogórek szklarniowy,
4 ugotowane jaja na twardo,
0.5 pęczka koperku,
0.5 pęczka szczypiorku,
2 ząbki czosnku,
sok z cytryny,
cukier,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Oczyszczoną botwinkę posiekać drobno, zalać bulionem i gotować ok. 15 min., przestudzić. Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki, ogórka w drobną kostkę, a czosnek rozetrzeć z odrobiną soli. Schłodzoną botwinkę połączyć z kefirem, dobrze rozmieszać. Dodać pokrojone warzywa, posiekany szczypiorek i koperek oraz roztarty czosnek. Wymieszać, przyprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Botwinkę odstawić na godzinę do lodówki. Jajka obrać, pokroić w ćwiartki, ułożyć na talerzu, zalać chłodną zupą. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 9157 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|