przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Botwinka

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
1 pęczek botwinki,
1 szkl. bulionu drobiowego,
duże opakowanie kefiru,
kilka rzodkiewek,
1 ogórek szklarniowy,
4 ugotowane jaja na twardo,
0.5 pęczka koperku,
0.5 pęczka szczypiorku,
2 ząbki czosnku,
sok z cytryny,
cukier,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Oczyszczoną botwinkę posiekać drobno, zalać bulionem i gotować ok. 15 min., przestudzić. Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki, ogórka w drobną kostkę, a czosnek rozetrzeć z odrobiną soli. Schłodzoną botwinkę połączyć z kefirem, dobrze rozmieszać. Dodać pokrojone warzywa, posiekany szczypiorek i koperek oraz roztarty czosnek. Wymieszać, przyprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Botwinkę odstawić na godzinę do lodówki. Jajka obrać, pokroić w ćwiartki, ułożyć na talerzu, zalać chłodną zupą.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 6736 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin