przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Bretonka

Poziom: b. łatwy
Głosów: 3
Ocena: 4.33
Składniki:
- 1,5 szklanki fasoli Jaś
- 10 dag wędzonego boczku
- 15 dag kiełbasy
- 1 cebula
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1/2 łyżeczki majeranku
- 1 listek laurowy,listek maggi (może być mrożony)
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1/2 łyżeczki soli

Opis przygotowania:
Umytą i moczoną kilka godzin fasolę ugotować do miękkości.
Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek i pokrojoną w półplasterki kiełbasę, dodać do fasoli. Następnie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać mąkę, zasmażyć, rozprowadzić zimną wodą, wymieszać z fasolą. Dodać przecier i przyprawy. Zagotować
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4840 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin