przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Brokuły z sosem czosnkowym


Poziom: łatwy
Głosów: 12
Ocena: 4.59
Składniki:
- 0.5 kg brokułów (lub kalafiora)

Sos:
- 3 łyżki bulionu wołowego (wegetarianie mogą użyć warzywnego)
- 1 cebula dymka drobno posiekana
- 1 szkl. gęstej śmietany
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania:
Ugotować brokuły. Wymieszać składniki sosu. Polać sosem ugotowane brokuły. Podawać jako dodatek do dań.
Opis / Uwagi:
Sos ten można też użyć do mięs.
Region:  Kuchnia chińska
Przepis czytano już 21982 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 3)






na zimmo
Dodał/a ~Blumenfeld dnia 2009-11-07 16:47:57

wymieszać i podawać na zimni do gorących dań. Zamiast śmietany można użyć jogurtu naturalnego.

jak
Dodał/a ~abc dnia 2008-02-11 21:30:49

jak mam dokladnie zrobic ten sos.zagotowac skladniki czy wymieszac i jesc na zimno?????

pyszny ten sosik
Dodał/a ~nina dnia 2007-10-14 13:58:38

Dzieki, przypadkiem trafiłam na Waszą stronke szukając przepisu na nalewke z pigwy. Zainteresował mnie ten sos do brokułów ktore własnie okazyjnie wczoraj kupiłam , po 1,50 zł, zrobiłam tak jak przepis, niebo w buzi, pychotka, pozdrawiam udanych przepisów












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin