przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Brzoskwinie w sosie królewskim

Poziom: średni
Porcji: 8
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- puszka brzoskwiń w syropie
- czubata łyżka cukru pudru
- 2 szklanki białego słodkiego wina
- puszka bitej śmietany

Opis przygotowania:
Każdą połówkę brzoskwiń kroimy na 6 cząstek, układamy w salaterce, posypujemy cukrem pudrem, zalewamy winem, owijamy szczelnie folią aluminiową, wstawiamy do lodówki, na około 2 godziny. Przed podaniem na dnie pucharka puszczamy bitą śmietanę i trochę syropu z brzoskwiń, układamy na to cząstki brzoskwiń, następnie dekoracyjnie deser dekorujemy bitą śmietaną i listkiem mięty.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  intruz
Przepis czytano już 3917 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin