|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Bulion ogórkowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 60 dkg ziemniaków,
25 dkg kwaszonych ogórków,
50 dkg mięsa wieprzowego lub wołowego,
kilka listków pietruszki i kopru,
20 dkg słoniny lub 15 dkg smalcu,
1 cebula,
sól,
pieprz do smaku.
|
Opis przygotowania: Ziemniaki umyć, obrać, wrzucić do naczynia z wodą. Kwaszone ogórki zetrzeć na tarce. Zagotować 3 l wody. Do wrzątku wrzucić mięso, gotować do miękkości, po czym wyjąć z garnka, a do wywaru wrzucić pokrajane ziemniaki. Gotować przez 8 min., po czym dodać przetarte ogórki i gotować przez następne 4 min. Wrzucić pietruszkę i koper, a także sól i pieprz do smaku. Gotować jeszcze 2 min. i odstawić z ognia. Przygotować zasmażkę. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 7388 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|