przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Bulion ogórkowy

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
60 dkg ziemniaków,
25 dkg kwaszonych ogórków,
50 dkg mięsa wieprzowego lub wołowego,
kilka listków pietruszki i kopru,
20 dkg słoniny lub 15 dkg smalcu,
1 cebula,
sól,
pieprz do smaku.

Opis przygotowania:
Ziemniaki umyć, obrać, wrzucić do naczynia z wodą. Kwaszone ogórki zetrzeć na tarce. Zagotować 3 l wody. Do wrzątku wrzucić mięso, gotować do miękkości, po czym wyjąć z garnka, a do wywaru wrzucić pokrajane ziemniaki. Gotować przez 8 min., po czym dodać przetarte ogórki i gotować przez następne 4 min. Wrzucić pietruszkę i koper, a także sól i pieprz do smaku. Gotować jeszcze 2 min. i odstawić z ognia. Przygotować zasmażkę.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 4770 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin