|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Bulion z warzyw |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 10 dkg oczyszczonej włoszczyzny bez kapusty,
zielony koperek lub kminek,
sól,
1/4 l wrzącej wody.
|
Opis przygotowania: Włoszczyznę drobno pokrajać w cienkie paseczki, zalać wrzącą wodą i pod przykryciem szybko ugotować (ok. 20 min.). Miękkie warzywa przecedzić, Odcisnąć. Wywar posolić, wyłożyć dla aromatu drobno pokrajany koperek, w zimie dodać szczyptę zmiażdżonego kminku. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 8481 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|