Burgery z Chorizzo |
|
Poziom: łatwy Czas: 15 min. Porcji: z 500g 2 osoby Głosów: 2 Ocena: 2.50 Składniki: - mięso mielone wołowe lub wieprzowe.1kg
- cebula
- hiszpańska kiełbasa Chorizzo
- soja sos
- cynamon
- pomidor
- ogórek kiszony
- bułka do burgera
- majonez
- papryka słodka oraz ostra
- sałata lodowa
- frytki
|
Opis przygotowania: 1. Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy sol, pieprz, pokrojone w małe kawałeczki chorizzo, troszkę cynamonu i sosu soja - odrobinę.
2. Formujemy mięso na kształt burgera (wielkość i grubość dowolna jak to lubi :)
3. Przygotowujemy grill, w tym samym czasie rozgrzewamy olej na frytki.
4. Grillujemy mięso, przewracając co jakiś czas żeby nie przypalić.
5. Majonez mieszamy z papryką.
6. Kroimy cebulę, pomidora i ogórka w plastry.
7. Liście sałaty myjemy i osuszamy.
8. Gdy frytki już dochodzą i mięso jest prawie gotowe, rozkrojoną bułkę rzucamy na grill kilka sekund po obu stronach.
9. Spód bułki smarujemy naszym majonezem, sałata, mięso, warzywa i gotowe.
10. Podawać z frytkami do picia zimne piwo:).
11. Smacznego. |
|
Region: Kuchnia hiszpańska |
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis został dodany przez: kubas |
Przepis czytano już 6956 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |