przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Camembet z ananasem


Poziom: łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 4 porcje
Głosów: 9
Ocena: 4.55
Składniki:
- 2 serki camembert
- 4 krążki ananasów z puszki
- kiść drobnych winogron
- 2 żółtka
- tarta bułka wymieszana z mielonymi orzechami włoskimi (pół na pół) do panierowania
- olej

Opis przygotowania:
Serki kroimy w poprzek na połowę, obtaczamy w roztrzepanych widelcem żółtkach (gdy są zbyt gęste, można dodać łyżeczkę śmietanki), panierujemy w tartej bułce z orzechami, smażymy na gorącym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.
Na talerzykach układamy usmażone porcje, na wierzchu kładziemy krążek ananasa, w jego środek winogrono.
Podajemy gorące.
Opis / Uwagi:
średnio-kaloryczne, średnio-drogie KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 6842 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin