przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Carpaccio ze szparagami

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 30 dkg polędwicy wołowej
- 15 dkg zielonych szparagĂłw
- 15 dkg białych szparagów
- 3 Ĺ‚yĹĽki soku z cytryny
- 5 Ĺ‚yĹĽek oliwy
- 15 dkg tartego parmezanu
- sĂłl
- pieprz

Opis przygotowania:
Opłukaną i osuszoną polędwicę wołową owinąć folią aluminiową i wstawić do zamrażarki. Gdy będzie lekko zamrożona, wyjąć i pokroić ostrym nożem w cienutkie plasterki. Szparagi odsączyć z zalewy i pokroić w plasterki. Mięso oraz szparagi skropić sokiem z cytryny i oliwą. Posypać solą, pieprzem oraz parmezanem. Podawać schłodzone z toskańskim chlebem.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 6881 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin