| Carpaccio ze szparagami | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 30 dkg polędwicy wołowej
 - 15 dkg zielonych szparagów
 - 15 dkg białych szparagów
 - 3 łyżki soku z cytryny
 - 5 łyżek oliwy
 - 15 dkg tartego parmezanu
 - sól
 - pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Opłukaną i osuszoną polędwicę wołową owinąć folią aluminiową i wstawić do zamrażarki. Gdy będzie lekko zamrożona, wyjąć i pokroić ostrym nożem w cienutkie plasterki. Szparagi odsączyć z zalewy i pokroić w plasterki. Mięso oraz szparagi skropić sokiem z cytryny i oliwą. Posypać solą, pieprzem oraz parmezanem. Podawać schłodzone z toskańskim chlebem.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia włoska | 
| Sposób przygotowania:  Na zimno | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 10686 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |