przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Chłodnik szczawiowy na serwatce

Poziom: łatwy
Czas: 60 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 300 g młodego szczawiu
- 3 szklanki serwatki
- łyżka mąki
- szklanka gęstej śmietany
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól
- 4 jajka na twardo

Opis przygotowania:
Serwatkę zagotować, zagęścić mąką z odrobiną wody, ostudzić. Szczaw opłukać, przebrać, zemleć lub zmiksować. Poddusić we własnym sosie, schłodzić. Szczaw połączyć z serwatką i śmietaną, dodać koperek, posolić. Schładzać 3-4 godziny. Przed podaniem na każdy talerz włożyć połówki jajek.
Przepis czytano już 5505 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin