przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Chałwa z pistacjami

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Cynamon 1 szczypta
masło 2 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier 0,5 szklanek
orzechy pistacjowe 150 gramów
woda 1 szklanek

Opis przygotowania:
Wykonanie:
Na małym ogniu garnuszku stopić masło, z szczyptą cynamonu, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać orzechy pistacjowe,dolać wodę.Gotować na małym ogniu, mieszać ciągle drewnianą łyżeczką aż do momentu gdy masa będzie gęsta, ostudzić wlać do natłuszczonych płaskich półmisek bądź do formy wysmarowanej olejem .Pozostawić do ostygnięcia. Do tej chałwy pasują różne owoce i orzechy także, możliwości jest wiele.
Przepis został dodany przez:  syladance
Przepis czytano już 3057 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin