|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Chili Con Carne I |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 3.75 Składniki: 250 g czerwonej fasoli,
500 g mięsa wołowego na gulasz (lub mielonego),
1 cebula,
1 papryka,
5 świeżych pomidorów bez skórki lub 240 g pomidorów z puszki,
sól,
olej do smażenia,
przyprawa do potraw kuchni meksykańskiej.
|
Opis przygotowania: Fasolę zalać zimną wodą i moczyć przez 8 h. Ugotować w wodzie, w której się moczyła i pozostawić do ostygnięcia (nie odcedzać). Mięso obsmażyć na oleju, przełożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać 1,5 łyżki przyprawy i dusić ok. 1 h (mięso mielone wystarczy obsmażyć). Na pozostały ze smażenia olej włożyć pokrojone w kostkę paprykę i cebulę. Po 3 min. smażenia dołożyć pomidory i wszystko dusić 10 min. Przełożyć do garnka z mięsem, dodać odcedzoną fasolę, doprawić przyprawą lub solą i dusić do miękkości mięsa. |
|
Region: Kuchnia meksykańska | |
Przepis czytano już 9270 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 3) |
oryginalna/nieoryginalna po prostu dobra Dodał/a ~Aga dnia 2008-05-25 18:22:08
no i co z tego. Ważne że potrawa jest pyszna. Polecam
| masakra Dodał/a ~mateusz dnia 2008-05-21 01:01:30
to nie jest przepis na chili con corne. błazenada. nazwijcie to ludzie np.: własna wizja tego dania
|
|
|
|