przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Chili z wołowiną

Poziom: redni
Gosw: 1
Ocena: 1.00
Skadniki:
1 kg wołowiny bez kości,
100 - 150 ml oleju,
2 cebule pokrojone w kostkę,
3 posiekane ząbki czosnku,
puszka koncentratu pomidorowego,
2 szkl. rosołu,
30 g przyprawy chili,
2 łyżki słodkiej węgierskiej papryki,
2 łyżki kuminu*,
2 łyżki suszonego oregano,
pieprz cayenne,
sól,
pieprz.
* trudny do zdobycia składnik,
bywa w sprzedaży pod nazwą "jeera",
importowany z Indii.

Opis przygotowania:
Mięso oczyścić z tłuszczu i błon, pokroić w grubą kostkę i popieprzyć. Na patelni rozgrzewać olej i smażyć partiami, krótko, tak żeby się mocnao zrumieniło. Po usmażeniu mięsa wrzucić na patelnię cebulę i zeszklić ją razem z czosnkiem, dodać szklankę rosołu, zagotować i wlać do garnka z mięsem. Koncentrat rozmieszać z rosołem i dodać do mięsa, wsypać wszystkie przyprawy, zamieszać. Gotować powoli, pod przykryciem. Pod koniec odkryć garnek, aby sos zgęstniał.
Region:  Kuchnia meksykaska
Sposb przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano ju 7207 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin