przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Chińskie naleśniki

Poziom: redni
Gosw: 12
Ocena: 3.58
Skadniki:
- 110 ml sosu sojowego, jasnego Woh Hup
- 2 łyżki sosu chilli, słodki Woh Hup
- 0.5 łyżeczki oleju sezamowego Woh Hup
- 50 g makaronu ryżowego Woh Hup
- 1 paczka papieru ryżowego
- 10 grzybów chińskich
- 2 łyżki świeżego imbiru
- 2 łyżki octu ryżowego Woh Hup
- 1 papryka
- 2 cebule
- 150 g kapusty pekińskiej

Opis przygotowania:
W oddzielnych naczyniach namoczyć we wrzącej wodzie grzyby i makaron przez 5 min. Cebulę pokroić w cienkie paski i zalać 80 ml sosu sojowego. Miękkie dobrze umyte grzyby i kapustę pokroić w paski. Makaron pokroić na 2 - 3 cm kawałki. Wszystko razem wymieszać, dodać imbir i olej sezamowy. Każdy placek moczyć w wodzie, gdy zmięknie nałożyć farsz i zwinąć jak krokiet, lekko obsmażyć, aż papier stanie się kruchy. Przygotować sos mieszając resztę sosu sojowego z octem i sosem chilli. Podawać ciepłe. Można również podawać nie smażone zaraz po zawinięciu. Samo nadzienie można podawać jako sałatkę.
Region:  Kuchnia chiska
Sposb przygotowania:  Smaone
Przepis czytano ju 16299 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 1)






ale cudo
Doda/a ~chiczyk dnia 2010-05-07 18:29:34

ten przepis to bzdety, ludzie przeczytajcie jak si robi sajgonki na pewno s atwiejsze i smaczniejsze a nie jak chiski wynalazek cioci Loci













strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin