przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Chińskie naleśniki

Poziom: średni
Głosów: 12
Ocena: 3.58
Składniki:
- 110 ml sosu sojowego, jasnego Woh Hup
- 2 łyżki sosu chilli, słodki Woh Hup
- 0.5 łyżeczki oleju sezamowego Woh Hup
- 50 g makaronu ryżowego Woh Hup
- 1 paczka papieru ryżowego
- 10 grzybów chińskich
- 2 łyżki świeżego imbiru
- 2 łyżki octu ryżowego Woh Hup
- 1 papryka
- 2 cebule
- 150 g kapusty pekińskiej

Opis przygotowania:
W oddzielnych naczyniach namoczyć we wrzącej wodzie grzyby i makaron przez 5 min. Cebulę pokroić w cienkie paski i zalać 80 ml sosu sojowego. Miękkie dobrze umyte grzyby i kapustę pokroić w paski. Makaron pokroić na 2 - 3 cm kawałki. Wszystko razem wymieszać, dodać imbir i olej sezamowy. Każdy placek moczyć w wodzie, gdy zmięknie nałożyć farsz i zwinąć jak krokiet, lekko obsmażyć, aż papier stanie się kruchy. Przygotować sos mieszając resztę sosu sojowego z octem i sosem chilli. Podawać ciepłe. Można również podawać nie smażone zaraz po zawinięciu. Samo nadzienie można podawać jako sałatkę.
Region:  Kuchnia chińska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 16002 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






ale cudo
Dodał/a ~chińczyk dnia 2010-05-07 18:29:34

ten przepis to bzdety, ludzie przeczytajcie jak się robi sajgonki na pewno są łatwiejsze i smaczniejsze a nie jak chiński wynalazek cioci Loci












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin