Chipsy orientalne z kurczaka |
|
Poziom: średni Głosów: 17 Ocena: 4.19 Składniki: - filet z kurczaka
- przyprawa 5 smaków
- pasta curry
- olej
- dipy (np. czosnkowy i chili)
- sól
|
Opis przygotowania: Fileta z kurczaka wkładamy do zamrażarki żeby trochę zmarzł (zesztywniał). Po wyjęciu kroimy na cieniutkie plasterki (najlepiej na maszynce). po całkowitym rozmrożeniu marynujemy w zaprawie - przyprawa 5 smaków, pasta curry, olej, sól. (opcjonalnie można dodać trochę pasty ze zmielonej trawy cytrynowej). Odstawiamy na 2 godziny.
Olej rozgrzewamy we frytkownicy lub garnku i na głęboki olej wrzucamy plasterki kurczaka - smażymy króciutko.
Podajemy na gorąco z dipami. |
|
|
Przepis został dodany przez: profesor59 |
Przepis czytano już 13719 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |