przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Chutney jabłkowy

Poziom: b. atwy
Gosw: 4
Ocena: 4.00
Skadniki:
- 4 jabłka
- cynamon
- kurkuma
- goździki
- imbir
- chili-pieprz cayenne
- cukier

Opis przygotowania:
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.wrzucamy na patelnię i dodajemy przyprawy - potrawa powinna być bardzo pikantna wiec dodajemy sporo chili i imbiru oraz słodka - ok 4 łyżeczek cukru, a reszta przypraw według uznania. Smażymy na niewielkim ogniu aż jabłka zaczną się rozpadać i cała masa zgęstnieje. W razie potrzeby można dolać wody.
Polecam z ryżem / naleśnikami ale można jeść ze wszystkim co nam do głowy przyjdzie.
Opis / Uwagi:
Wg przysłowia chutney ma być tak ostry, żeby się go nie dało jeść i tak słodki, żeby się nie dało przestać
Region:  Kuchnia indyjska
Sposb przygotowania:  Duszone
Przepis zosta dodany przez:  USUNIETE
Przepis czytano ju 7396 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin