przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Chutney jabłkowy

Poziom: b. łatwy
Głosów: 4
Ocena: 4.00
Składniki:
- 4 jabłka
- cynamon
- kurkuma
- goździki
- imbir
- chili-pieprz cayenne
- cukier

Opis przygotowania:
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.wrzucamy na patelnię i dodajemy przyprawy - potrawa powinna być bardzo pikantna wiec dodajemy sporo chili i imbiru oraz słodka - ok 4 łyżeczek cukru, a reszta przypraw według uznania. Smażymy na niewielkim ogniu aż jabłka zaczną się rozpadać i cała masa zgęstnieje. W razie potrzeby można dolać wody.
Polecam z ryżem / naleśnikami ale można jeść ze wszystkim co nam do głowy przyjdzie.
Opis / Uwagi:
Wg przysłowia chutney ma być tak ostry, żeby się go nie dało jeść i tak słodki, żeby się nie dało przestać
Region:  Kuchnia indyjska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis został dodany przez:  USUNIETE
Przepis czytano już 7129 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin