Ciasteczka z masłem orzechowym |
|
Poziom: średni Głosów: 11 Ocena: 3.82 Składniki: 2 szkl. mąki
1 szkl. cukru
1/2 szkl. masła orzechowego
1/2 kostki masła
2 łyżki jogurtu naturalnego
1/2 łyżeczki sody
1 łyżka cukru waniliowego
|
Opis przygotowania: Najpierw połącz ręką w misce wszystkie składniki, oprócz mąki (masło powinno być miękkie). Następnie, cały czas zagniatając, dodawaj stopniowo mąkę. Powstanie gładkie ciasto. Ulep z niego kulki o średnicy 3-4 cm. Każdą kulkę spłaszcz w dłoniach. Widelcem odciśnij na ciastkach kratki. Piecz 10-14 minut w piekarniku nagrzanym do 175 st. C, aż będą złote.
Te ciasteczka mają tak wyjątkowy smak, że nie trzeba pokrywać ich polewami. |
|
Region: Kuchnia amerykańska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 13615 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |