Ciastka francuskie z serem * |
|
 Poziom: b. łatwy Czas: 40 min. Porcji: ok.10 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: roztrzepane jajko - 1 sztuka
ciasto francuskie - 1 sztuka
rodzynki - 100 gramów
mielony ser biały - 250 gramów
cukier - 4 łyżki
|
Opis przygotowania: Ciasto francuskie rozwiń na stolnicy- rozsmaruj ser biały, posyp cukrem i rodzynkami.
Ciasto zwiń w rulon i pokrój w 2 cm kawałki
Połóż na blachę wyłożoną papierem, posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp troszkę cukrem. Piec 20 minut w temp. 195 stopni |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: adam |
Przepis czytano już 4323 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |