Ciasto biszkoptowo-orzechowe |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: iasto biszkoptowe:
6 jajek
1 szkl. cukru
1 szkl. mąki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Placek orzechowy:
25 dag posiekanych orzechów
25 dag cukru
7 białek
1 łyżka płynnego miodu
1 łyżka mąki
1 łyżka bułki tartej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
masa:
3 jajka
15 dag cukru
1 ˝ kostki masła
kawa rozpuszczalna / kakao
|
Opis przygotowania: Ciasto biszkoptowe: białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wlać na formę i piec w temp. 160-180 st. C ok. 30-40 min. Przekroić na 2 krążki.
Placek: ubić masło z kawą. Jajka i cukier ubić na parze. Po wystudzeniu dodać do utartej masy i lekko wymieszać.
Na biszkopcie ułożyć masę, placek orzechowy, masę, biszkopt. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 6750 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |