przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ciasto cappuccino

Poziom: ¶redni
Głosów: 10
Ocena: 4.49
Składniki:
I ciasto biszkoptowe:
8 jajek
28 dag cukru
16 dag mÄ…ki
4 dag kakao
1 Ĺ‚yĹĽeczka proszku do pieczenia
II ciasto:
20 dag kokosu
5 białek
1 szkl. cukru
1 Ĺ‚yĹĽeczka proszku do pieczenia
masa:
5 żółtek
cukier waniliowy
3 Ĺ‚yĹĽki mÄ…ki
1 budyń śmietankowy
2 szkl. mleka
Ĺľ szkl. cukru
1 kostka masła
3 dag kawy cappuccino w proszku o smaku waniliowym
polewa

Opis przygotowania:
Ciasto biszkoptowe: białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem oraz kakao i lekko wymieszać. Wlać na formę i piec w temp. 160-180 st. C ok. 30-40 min.
II ciasto: białka ubić z cukrem, dodać wiórki z proszkiem i lekko wymieszać. Piec na złoty kolor w temp. 160-180 st. C przez 30 min.
Masa:
Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy i żółtka wymieszać i ugotować budyń. Masło utrzeć na puch, dodać wystudzony budyń oraz kawę, ciągle ucierając.
Na cieście biszkoptowym ułożyć masę, przykryć II ciastem i polać polewą.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 14836 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin