Ciasto czekoladowo-miodowe |
|
Poziom: średni Czas: 120 min. Porcji: 10 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 175 gram cukru brązowego
- 225 g masła
- 2 jajka
- miód 125 ml - pół szklanki
- 1 1/3 maki pszennej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżka kakao
- 120 g roztopionej pół słodkiej czekolady
- 1 szklanka gorącej wody
Polewa:
- 175 g czekolady ciemnej
- 4 łyżki gorącej wody
- 75 g cukru pudru
|
Opis przygotowania: Cukier ucieramy z jajkami, dodajemy miód i masło, mąkę oraz sodę i kakao, dodaj roztopioną czekoladę - ucieramy w malakserze, na koniec dodajemy wodę, pieczemy 1 1/2 godz w 180 c w tortownicy o wymiarach 23 cm.
Polewa:
Czekoladę ścieramy na tarce, w garnku zagotowujemy wodę z miodem, dodajemy czekoladę oraz na koniec cukier puder. |
|
|
Przepis został dodany przez: agnieszkakarlik |
Przepis czytano już 5122 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |