przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ciasto czekoladowo-miodowe

Poziom: średni
Czas: 120 min.
Porcji: 10
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 175 gram cukru brązowego
- 225 g masła
- 2 jajka
- miód 125 ml - pół szklanki
- 1 1/3 maki pszennej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżka kakao
- 120 g roztopionej pół słodkiej czekolady
- 1 szklanka gorącej wody

Polewa:
- 175 g czekolady ciemnej
- 4 łyżki gorącej wody
- 75 g cukru pudru

Opis przygotowania:
Cukier ucieramy z jajkami, dodajemy miód i masło, mąkę oraz sodę i kakao, dodaj roztopioną czekoladę - ucieramy w malakserze, na koniec dodajemy wodę, pieczemy 1 1/2 godz w 180 c w tortownicy o wymiarach 23 cm.

Polewa:
Czekoladę ścieramy na tarce, w garnku zagotowujemy wodę z miodem, dodajemy czekoladę oraz na koniec cukier puder.
Przepis został dodany przez:  agnieszkakarlik
Przepis czytano już 5059 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin