przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ciasto owocowo-bezowe

Poziom: łatwy
Czas: 40 min.
Porcji: 8
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 2 białka
- 1/2łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki cukru
- 5 łyżek cukru pudru
- 1 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- po 1/3 szklanki czarnych i czerwonych porzeczek, agrestu
- jasny blat biszkoptowy

Opis przygotowania:
Owoce umyć, przebrać, osuszyć.
Białka ubijać na sztywną pianę i dosypując proszek, cukier i cukier puder.
Wsypać mąkę, wymieszać.
Na biszkopcie ułożyć owoce, szprycą dekoracyjnie wycisnąć pianę.
Suszyć 30 minut w temp 100 stopni C
Opis / Uwagi:
Przepis ten jest w moim posiadaniu już 11 lat i na luźnej karteczce - na której figuruje było; Desery duże i małe...
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4496 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin