Ciasto owocowo-bezowe |
|
Poziom: łatwy Czas: 40 min. Porcji: 8 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 białka
- 1/2łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki cukru
- 5 łyżek cukru pudru
- 1 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- po 1/3 szklanki czarnych i czerwonych porzeczek, agrestu
- jasny blat biszkoptowy
|
Opis przygotowania: Owoce umyć, przebrać, osuszyć.
Białka ubijać na sztywną pianę i dosypując proszek, cukier i cukier puder.
Wsypać mąkę, wymieszać.
Na biszkopcie ułożyć owoce, szprycą dekoracyjnie wycisnąć pianę.
Suszyć 30 minut w temp 100 stopni C |
|
Opis / Uwagi: Przepis ten jest w moim posiadaniu już 11 lat i na luźnej karteczce - na której figuruje było; Desery duże i małe... |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 4886 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |