| Ciasto ucierane z jagodami | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 4Ocena: 4.75
- 150g margaryny Kasia
 - 200g cukru
 - 5 jajek
 - 350g mąki pszennej
 - 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - cukier waniliowy
 - 60 dag jagód
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Margarynę Kasia utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy będzie utarte dodawać po 1 jaju. Kolejno dosypywać przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucierać mikserem aż ciasto nie będzie miało żadnych grudek. Wyłożyć do natłuszczonej i wysypanej mąki tortownicy o średnicy 25cm połowę ciasta, na to wysypać połowę jagód (30 dag). Na to kolejna warstwę ciasta i jagód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piec ok 1h 15min. Gdy ciasto ostygnie na wierch można zrobić polewę lub posypać cukrem pudrem.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Ciasto pochodzi z opakowania margaryny Kasia.
 | 
		|  | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  anka1988 | 
	| Przepis czytano już 6234 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |