przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ciasto ucierane z jagodami


Poziom: średni
Głosów: 4
Ocena: 4.75
Składniki:
- 150g margaryny Kasia
- 200g cukru
- 5 jajek
- 350g mąki pszennej
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
- 60 dag jagód

Opis przygotowania:
Margarynę Kasia utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy będzie utarte dodawać po 1 jaju. Kolejno dosypywać przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucierać mikserem aż ciasto nie będzie miało żadnych grudek. Wyłożyć do natłuszczonej i wysypanej mąki tortownicy o średnicy 25cm połowę ciasta, na to wysypać połowę jagód (30 dag). Na to kolejna warstwę ciasta i jagód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piec ok 1h 15min. Gdy ciasto ostygnie na wierch można zrobić polewę lub posypać cukrem pudrem.
Opis / Uwagi:
Ciasto pochodzi z opakowania margaryny Kasia.
Przepis został dodany przez:  anka1988
Przepis czytano już 5650 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin