|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Ciasto "usta Adama" |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 7Ocena: 4.43
- 3 dag okrągłych biszkoptów
 - powidła śliwkowe
 
 Ciasto:
 - 1 margaryna
 - 1/2 szklanki cukru
 - 3 łyżki kakao
 - 5 łyżek wody
 - 6 jajek
 - 1,5 szklanki mąki
 - 3 łyżeczki proszku do pieczenia
 
 Krem:
 - 1 budyń
 - 1/2 litra mleka
 - 6 łyżek cukru
 - 3 żółtka
 - łyżka mami
 - kostka margaryny
 
 Polewa:
 - /2 margaryny
 - 5 łyżek cukru pudru
 - 3 łyżki kakao
 - 5 łyżek kwaśnej śmietany
 - 1 łyżka żelatyny
 
 
 |  | Opis przygotowania: Ciasto:
 Biszkopty smarujemy powidłami, łączymy ze sobą i układamy rzędami na blasze. Margarynę, cukier, kakao i wodę gotujemy 5 minut. Studzimy, dodajemy jajko i 5 żółtek, mąkę i proszek do pieczenia. Białka ubijamy i mieszamy z ciastem. Zalewamy biszkopty i pieczemy w temp. 180 stopni ok. 35 minut.
 
 Krem:
 Budyń, cukier, żółtka i mąkę rozcieramy w garnku i zalewamy wrzącym mlekiem. Gotujemy, aż zgęstnieje. Zimny ucieramy z margaryną.
 
 Polewa:
 Margarynę, cukier, kakao, śmietanę zagotowujemy. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody i dodajemy do polewy. Mieszamy. Ostudzone ciasto smarujemy kremem i polewamy chłodną polewą.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Pieczone |  |  |  | Przepis został dodany przez:  mlynek |  | Przepis czytano już 13354 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |