przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Cielęce roladki z bazylią

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 4 sznycle cielęce (po 180 g)
- 3 pęczki świeżej bazylii
- 2 łyżki tartej bułki
- 2 żółtka
- 3 łyżki oliwy
- 2 cebule
- 1 szklanka białego wina wytrawnego
- 3 łyżki śmietany
- łyżka soku z cytryny
- sos worcester
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Bazylię drobno posiekać, wymieszać z żółtkami, łyżką oliwy i tartą bułką. Przyprawić solą i pieprzem. Sznycle oprószyć solą i pieprzem, posmarować masą ziołową, zwinąć w roladki, związać. Obrumienić na pozostałej oliwie, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Wlać wino. Dusić pod przykryciem 20-30 minut. Roladki wyłożyć na talerze. Do sosu dodać śmietanę, zagotować. Przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i sosem worcester. Przed podaniem polać roladki.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4725 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin