Cisto Raffaello |
|
Poziom: łatwy Czas: 50 min. Porcji: 10 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: duże opakowanie wiórek kokosowych
1 duża śmietana kremówka
czekolada biała
polewa na gorąco rozpuszczana - biała
Biszkopt :
4 jaka
1 łyzka octu
z łyżka proszku
5 łyzek mąki
4 łyzeczki cukru
|
Opis przygotowania: Biszkopt :
białka ubić z cukrem , żółtka wymieszać z proszkiem i octem aż zacznie się penić - dodać do białek. Dodać mąkę.
Piec około 30-40 minut w temp 170 stopni .
Masa :
śmietana , czekolada , wiórki , polewa wszytsko podgrzewany .Gdy się rozpuści dodać wiórki .
Na biszkopt położyć masę i udekorować bita śmietaną . |
|
Opis / Uwagi: Prosty przepis na biszkopt , który zawsze wychodzi .
MOżna zamiast mąki dodać tyle maso wiórek lub zmielonych orzechów plus 1 łyżka mąki .Wychodzą wtey ciennkie . |
|
|
Przepis został dodany przez: aniesie27 |
Przepis czytano już 3511 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |