|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Coleslaw / kolesław |  |  |  | Składniki:Poziom: średniCzas: 10 min.
 Porcji: 4-5
 Głosów: 13Ocena: 4.61
- 0,5 główki kapusty
 - 1 cebula
 - 2 marchewki
 - majonez
 - jogurt / maślanka
 - sól, pieprz, cukier, sok z cytryny / ew. ocet winny
 
 
 |  | Opis przygotowania: Kapustę poszatkować, posypać solą (żeby zmiękła), odstawić na chwilę. W tym czasie posiekać cebulę w piórka, posypać łyżeczką cukru, odstawić. Po ok. 20-30 minutach zetrzeć marchewkę na tarce o grubych oczkach. Połączyć warzywa ze sobą, dodać trochę pieprzu, ok. 2 łyżeczek majonezu, 2 łyżek maślanki/jogurtu i kilka kropli soku z cytryny. Dokładnie wymieszać, odstawić w chłodne miejsce, żeby smaki sobą przeszły, i jeść.
 |  |  |  | Opis / Uwagi: Warto zacząć przygotowanie wcześniej, aby warzywa zmiękły, a smaki się połączyły.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia amerykańska |  | Sposób przygotowania:  Na zimno |  |  |  | Przepis został dodany przez:  kass |  | Przepis czytano już 17728 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |