przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Cordon bleu

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 50 dkg mięsa wołowego lub cielęcego
- 10 dkg tartej bułki
- 125 ml wody
- 125 ml oliwy
- 1 jajko
- 2 średnie cebule
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżeczki soli
- 0.5 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżka octu
- 1 łyżka zmieszanego majeranku, mięty i natki pietruszki

Opis przygotowania:
Wołowinę rozbijamy na dość cienkie kotlety, składamy na pół wkładając do środka plastry szynki i sera. Śmietanę rozbijamy z jajkiem, do mąki (ok. 2 łyżek) dodajemy sól i pieprz. Kotlety obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Po usmażeniu kotletów na tym samy tłuszczu można jako dodatek usmażyć pieczarki.
Jako dodatek proponujemy fasolkę szparagową z oliwkami.
Region:  Kuchnia francuska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 9747 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin