przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Cordon bleu z brokułami

Poziom: atwy
Gosw: 0
Ocena: 0.00
Skadniki:
4 kotlety cielęce (po ok. 200 g i grubości ok. 2cm),
4 plastry ementalera,
4 plastry gotowanej szynki,
sól,
pieprz,
2 jaja,
2 łyżki maki,
4 łyżki bułki tartej,
2 łyżki oleju,
2 łyżki masła,
500 g brokułów,
rzeżucha do przybrania.

Opis przygotowania:
Kotlety umyć i dokładnie osuszyć. Następnie za pomocą ostrego noża każdy kotlet naciąć tak, aby powstała kieszonka. Do każdego kotleta włożyć po 1 plastrze sera i szynki, kieszonki spiąć wykałaczkami. Kotlety natrzeć solą i pieprzem. Jaja rozkłucić. Mięso obtoczyć w mace, następnie zanurzyć w jaju i obtoczyć w bułce tartej. Panierkę docisnąć. Olej i masło rozgrzać na dużej patelni. Na tłuszczu smażyć kotlety na złocistobrazowo, po 7 min. z każdej strony. Brokuły oczyścić, opłukać, podzielić na różyczki, następnie blanszować ok. 5 min. w osolonej wodzie, osączyć.
Cordon bleu podawać z brokułami, każdą porcję przybrać rzeżuchą.
Region:  Kuchnia francuska
Sposb przygotowania:  Smaone
Przepis czytano ju 6674 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin