przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Cukinia po meksykańsku

Poziom: redni
Gosw: 0
Ocena: 0.00
Skadniki:
- 50 dag młodej cukinii
- 1 czerwona papryka
- 1 średnia cebula
- 2 pomidory
- 20 dag kukurydzy konserwowej
- 2 łyżki masła
- sól
- czarny pieprz
- sproszkowane chili do smaku

Opis przygotowania:
Pomidory sparzyć. Obrać ze skórek. Miąższ pokroić w kostkę. Cukinię umyć i pokroić wraz z łupiną w cienkie plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Umytą paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać. W rondlu rozgrzać masło. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić rozdrobnione warzywa. Chwilę poddusić. Doprawić solą, pieprzem i chili. Dusić dalej do miękkości warzyw. Pod koniec duszenia dodać osączoną z zalewy kukurydzę. Podawać z placuszkami kukurydzianymi lub ryżem ugotowanym na sypko.
Region:  Kuchnia meksykaska
Przepis zosta dodany przez:  mlynek
Przepis czytano ju 4450 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin