przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Cukinia w cieście

Poziom: atwy
Gosw: 3
Ocena: 3.67
Skadniki:
4 małe cukinie
olej do smażenia
sól, pieprz
ciasto:
1 szkl. mąki
1 łyżka oleju
1 jajko
1/2 szkl. wody lub piwa

Opis przygotowania:
Cukinię pokroić w plasterki 1/2 cm grubości, posypać solą. Mąkę wymieszać z żółtkiem, olejem, szczyptą soli i niewielką ilością wody. Do gęstego ciasta dolewać powoli wodę ciągle mieszając. Odstawić na godzinę. Dodać ubitą na sztywno pianę z białka. Cukinię panierować w cieście i rzucać do rozgrzanego oleju. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Sposb przygotowania:  Smaone
Przepis czytano ju 8637 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin