Cukinia w cieście |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: 4 małe cukinie
olej do smażenia
sól, pieprz
ciasto:
1 szkl. mąki
1 łyżka oleju
1 jajko
1/2 szkl. wody lub piwa
|
Opis przygotowania: Cukinię pokroić w plasterki 1/2 cm grubości, posypać solą. Mąkę wymieszać z żółtkiem, olejem, szczyptą soli i niewielką ilością wody. Do gęstego ciasta dolewać powoli wodę ciągle mieszając. Odstawić na godzinę. Dodać ubitą na sztywno pianę z białka. Cukinię panierować w cieście i rzucać do rozgrzanego oleju. Smażyć z obu stron na złoty kolor. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 10937 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |