przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Cukinia w cieście

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
4 małe cukinie
olej do smażenia
sól, pieprz
ciasto:
1 szkl. mąki
1 łyżka oleju
1 jajko
1/2 szkl. wody lub piwa

Opis przygotowania:
Cukinię pokroić w plasterki 1/2 cm grubości, posypać solą. Mąkę wymieszać z żółtkiem, olejem, szczyptą soli i niewielką ilością wody. Do gęstego ciasta dolewać powoli wodę ciągle mieszając. Odstawić na godzinę. Dodać ubitą na sztywno pianę z białka. Cukinię panierować w cieście i rzucać do rozgrzanego oleju. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 8348 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin