Curry z kurczaka z brzoskwinią i mleczkiem kokosowym |
|
Poziom: łatwy Czas: 10 min. Porcji: 2-3 Głosów: 8 Ocena: 4.25 Składniki: - 200 g filet z kurczaka
- 100 g brzoskwini(może być z puszki)
- 50 g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 15 g (łyżeczka) czerwonej pasty curry
- 200 g mleczka kokosowego
- 1 łyżka masła
|
Opis przygotowania: Kurczaka kroimy w kostkę, rozgrzewamy patelnię z masłem i przesmażamy mięso, doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Brzoskwinie kroimy w dużą kostkę.
Do smażącego się mięsa dodajemy cebulę i czosnek, po ok2 min dodajemy również brzoskwinie i pastę curry. Smażymy jeszcze przez chwilę i zalewamy mleczkiem kokosowym, redukujemy do uzyskania konsystencji gęstej śmietany, doprawiamy do smaku solą. Na koniec można całość posypać posiekaną kolendrą.
Smacznego! |
|
Opis / Uwagi: Przygotować danie tuż przed podaniem.
Najlepiej smakuje z ryżem jaśminowym. |
|
Region: Kuchnia indyjska |
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis został dodany przez: madagaskar |
Przepis czytano już 13627 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |