Curry z ziemniaków i szpinaku | 
	 | 
		Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00  Składniki: 1/2 kg ziemniaków 
1 opakowanie mrożonego szpinaku lub 1/2 kg świeżego 
1 pęczek kolendry / zielonej pietruszki 
1 cebula 
3 ząbki czosnku 
30 g masła 
korzeń świeżego imbiru 
1/2 łyżeczki mielonego kminku 
1/2 łyżeczki mielonego curry 
1/2 łyżeczki mielonego kurkumy 
1/2 cytryny
 
  | 
	Opis przygotowania: Obrane ziemniaki gotować 10 min. w osolonej wodzie, pokroić w ćwiartki. Szpinak zostawić do odmrożenia, odsączyć wodę. Ze świeżego szpinaki odkroić ogonki. Do miseczki wsypać przyprawy. Rozgrzać masło, zeszklić cebulę, czosnek i utarty imbir. Dodać przyprawy i podgrzewać ok. 1 min. Dodać ziemniaki. | 
	 | 
	| Sposób przygotowania:  Duszone | 
	 | 
		| Przepis czytano już 9202 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 2) |