przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Curry z ziemniaków i szpinaku

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
1/2 kg ziemniaków
1 opakowanie mrożonego szpinaku lub 1/2 kg świeżego
1 pęczek kolendry / zielonej pietruszki
1 cebula
3 ząbki czosnku
30 g masła
korzeń świeżego imbiru
1/2 łyżeczki mielonego kminku
1/2 łyżeczki mielonego curry
1/2 łyżeczki mielonego kurkumy
1/2 cytryny

Opis przygotowania:
Obrane ziemniaki gotować 10 min. w osolonej wodzie, pokroić w ćwiartki. Szpinak zostawić do odmrożenia, odsączyć wodę. Ze świeżego szpinaki odkroić ogonki. Do miseczki wsypać przyprawy. Rozgrzać masło, zeszklić cebulę, czosnek i utarty imbir. Dodać przyprawy i podgrzewać ok. 1 min. Dodać ziemniaki.
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 5906 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)






hmmm
Dodał/a ~tomek dnia 2008-05-20 21:31:21

no mi się wydaje że do gara :) wymieszać i razem gotować :) trzeba by spróbować...

szpinak
Dodał/a ~mama dnia 2008-05-20 10:37:45

A co robimy z tym szpinakiem?












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin