przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Czekolada na gorąco

Poziom: b. łatwy
Czas: 20 min.
Głosów: 2
Ocena: 2.50
Składniki:
- 2 - 3 dkg gorzkiej czekolady
- 50 ml wody
- 150 ml mleka
- bita śmietanka do dekoracji

Opis przygotowania:
Czekoladę podzielić na małe kawałeczki lub zetrzeć na grubej tarce. Wodę z czekoladą podgrzewać bardzo powoli, do zagotowania, cały czas mieszając (uważać, żeby czekolada się nie przypaliła). Wlać mleko, podgrzać mieszając, ale już nie gotować. Można podawać z bitą śmietaną.
Przepis czytano już 6355 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin