Czerwona zupa z ryżem Basmati marki Britta |
|
Poziom: łatwy Czas: 60 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki:
· 200 g ryżu Basmati marki Britta
· 250 g mielonej wołowiny
· 4 średniej wielkości cebule
· ząbek czosnku
· łyżka oleju rzepakowego
· litr przecieru pomidorowego
· pół litra bulionu warzywnego
· 2 łyżki kwaśnej śmietany
· łyżeczka zmielonego kminku
· liść laurowy
· sól
· pieprz
|
Opis przygotowania: Wykonanie:
Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, następnie wrzucić je na rozgrzany olej. Dodać czosnek, mielone mięso i ryż. Smażyć cały czas mieszając. Dolać sok pomidorowy i wywar. Przyprawić listkiem laurowym i kminkiem. Gotować około 20 minut, można uzupełnić wodą. Doprawić do smaku solą, pieprzem lub innymi przyprawami według uznania. Zupę zdjąć z ognia i dodać śmietanę, dobrze wymieszać. Udekorować ziołami.
Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę: www.britta.pl oraz na fanpage: www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku.
Producent: Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Foods Sp. k. |
|
Opis / Uwagi: Czerwona zupa z ryżem Basmati marki Britta to idealna propozycja na pyszny oraz pełnowartościowy obiad. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 2634 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |