Czorba z cukinią i ryżem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 0.5 kg cukini,
1 łyżka ryżu,
2 łyżki oleju,
1 szkl. jogurtu naturalnego,
0.5 szkl. startego sera feta,
sól.
|
Opis przygotowania: Obrane i pokrojone w kostkę cukinie gotować w niewielkiej ilości posolonej wody wraz z ryżem, aż zmiękną. Dolać olej i 4 szkl. ciepłej wody. Gdy się wszystko zagotuje, zdjąć garnek z ognia. Podawać czorbę zimną, wymieszaną z jogurtem naturalnym i posypaną startym serem feta. |
|
Region: Kuchnia bułgarska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis czytano już 7585 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |