przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Czorba z cukinią i ryżem

Poziom: atwy
Gosw: 0
Ocena: 0.00
Skadniki:
0.5 kg cukini,
1 łyżka ryżu,
2 łyżki oleju,
1 szkl. jogurtu naturalnego,
0.5 szkl. startego sera feta,
sól.

Opis przygotowania:
Obrane i pokrojone w kostkę cukinie gotować w niewielkiej ilości posolonej wody wraz z ryżem, aż zmiękną. Dolać olej i 4 szkl. ciepłej wody. Gdy się wszystko zagotuje, zdjąć garnek z ognia. Podawać czorbę zimną, wymieszaną z jogurtem naturalnym i posypaną startym serem feta.
Region:  Kuchnia bugarska
Sposb przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano ju 5351 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin