przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Dżem gruszkowy

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 5.00
Składniki:
1 kg gruszek
30 dag cukru
1 cytryna
laska wanilii
5 goździków
1 łyżeczka imbiru
2 łyżki posiekanego tymianku

Opis przygotowania:
Gruszki obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić, skropić sokiem cytrynowym. Zagotować szklankę wody, włożyć owoce i gotować, aż będą miękkie. Dodać cukier i przyprawy, gotować, aż odparuje woda. Gorący dżem przełożyć do słoików.
Przepis czytano już 8535 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin