|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Dżem z dyni |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Dynia,
cukier,
jabłka,
pomarańcza,
porzeczki,
skórka pomarańczowa.
|
Opis przygotowania: Dynię obrać, oczyścić z pestek i gąbczastego miąższu, zetrzeć na tarce do jarzyn, wymieszać z cukrem i odstawić na 2 h. Jabłka umyć i również zetrzeć na tarce. Pomarańczę wyszorować w gorącej wodzie, osuszyć i otrzeć skórkę, następnie dokładnie oczyścić z albedo i pokroić na kawałki. Gdy dynia puści sok, dodać jabłka, pomarańczę, porzeczki oraz skórkę otartą z pomarańczy i na małym ogniu gotować ok. 30 min. Dżem powinien stać się gęsty i szklisty.
Gorący wkładać do wyprażonych słoików twist off. Słoiki zamknąć, odwrócić do góry dnem i pozostawić do wystudzenia |
|
|
Przepis czytano już 6327 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|