przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Dżem z pigwy

Poziom: średni
Głosów: 6
Ocena: 3.67
Składniki:
1 kg owoców pigwy
˝ kg jabłek
600-700 g cukru

Opis przygotowania:
Owoce pigwy cienko obrać, pokroić w ćwiartki, wydrążyć gniazda nasienne. Ćwiartki pokroić na ósemki, a następnie w poprzeczne cienkie plasterki. Zagotować 1,5 szkl. wody, gotować kilka minut. Owoce odcedzić, do wody wsypać cukier, zrobić syrop. Włożyć pigwę, obgotować, dodać starte jabłka. Gotować, aż owoce staną się szkliste, a dżem zgęstnieje. Przełożyć do przygotowanych słoików i zakręcić.
Przepis czytano już 11765 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






Dżemik z pigwy
Dodał/a ~Amelia dnia 2011-11-10 09:28:40

Dżemik wyszedł przepyszny, polecam ;)











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin