przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Dżem z pomarańczy

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
6 pomarańczy
2 cytryny
1.25 kg cukru

Opis przygotowania:
Owoce sparzyć, przekroić na pół, wycisnąć sok. 6 połówek pomarańczy i 1 cytryny zmielić, dodać pokrojoną w kostkę skórkę z 1 połówki pomarańczy. Wymieszać z sokiem i cukrem. Odstawić na 6h. Gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje. Nałożyć do sparzonych słoików. Zamknąć, odwrócić do góry dnem, pozostawić do ostygnięcia.
Przepis czytano już 7430 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin