|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Deser makowo-bezowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 2.00 Składniki: 25 dag małych bez
50 dag maku
40 dag cukru
2 opakowania cukru waniliowego
rodzynki
orzechy
owoce kandyzowane (ananas, wiśnie)
1 szkl. śmietany kremówki
łyżka cukru pudru
|
Opis przygotowania: Mak zalać wrzątkiem, odstawić na noc, zmielić 3-krtonie. Cukier gotować z ž szkl. wody, aż zacznie się tworzyć nitka Wsypać 1 cukier waniliowy, dodać mak, zestawić, wymieszać z bakaliami. Na talerzu układać na przemian warstwę maku i bez. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem, udekorować nią deser. |
|
|
Przepis czytano już 6048 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|