|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Deser z truskawkami |
|
Poziom: trudny Czas: 40 min. Porcji: 12 porcji Głosów: 8 Ocena: 2.63 Składniki: - 400 ml śmietanki kremówki
- 10 dag cukru pudru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 400 ml gęstego, niekwaśnego jogurtu naturalnego
- 2 łyżki żelatyny
- 40 dag truskawek
|
Opis przygotowania: Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody. Kiedy napęcznieje, podgrzewać, aż się rozpuści, ostudzić. Truskawki dokładnie opłukać, osączyć, odszypułkować. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i waniliowym. Jogurt połączyć z żelatyną, a potem dodawać go partiami do bitej śmietany i delikatnie mieszać. Spód tortownicy wyłożyć truskawkami (wcześniej można też położyć biszkopty), zalać połową masy, wystudzić. Przykryć drugą połową masy, ułożyć na niej resztę truskawek. Deser dobrze schłodzić. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis został dodany przez: joannap13 | Przepis czytano już 11087 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|