przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Dodatek do ciast - skórka pomarańczowa lub cytrynowa

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- skórka pomarańczowa lub cytrynowa

Opis przygotowania:
Skórka pomarańczowa lub cytrynowa:
Owoce dokładnie umyć pod ciepłą wodą, zdjąć skórkę uprzednio podzieloną na cząstki i namoczyć ją w wodzie.
po 12 godzinach skórkę odcedzić z wody, pokroić w drobną kostkę lub pozostawić w kawałkach. Sporządzić syrop jak w przepisie na jabłka, gruszki czy rajskie jabłuszka.
Skórkę gotować w syropie na wolnym ogniu przez 3 dni, po 15 minut, dodając każdego dnia po 30% cukru; ostatniego dnia dodać 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego. Skórkę włożyć do wyprażonych słoików, kładąc na wierzch krążek pergaminu lub tomofanu. Słoiki zakręcić i odstawić do przechowania.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 7574 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin